Historisk skute fra 1914

Ombord på Legend kan du oppleve atmosfæren fra gamle tiders seilskuter, samtidig som fartøyet er tilrettelagt for dagens høye krav til sikkerhet og komfort. Legend er dessuten Blueflag registrert og Norges eneste miljøfyrtårn. Ombord på Legend kan du oppleve atmosfæren fra gamle tiders seilskuter, samtidig som fartøyet er tilrettelagt for dagens høye krav til sikkerhet og komfort. Legend er dessuten Blueflag registrert og Norges eneste miljøfyrtårn.

1914.png

1915. Bygget i Schweningan i Nederland som frakt- og fiskeskip. Under første verdenskrig ble hun meldt savnet i den engelske kanalen, men ble funnet overgitt i Congo-elven av en fisker og fraktet tilbake til Nederland.

1944.png

1940. Under andre verdenskrig ble hun brukt av den nederlandske motstandsbevegelsen frem til 1944, hvor hun igjen ble meldt savnet. I 1947 dukker hun opp ved New Foundland – uten spor av mannskapet eller hvordan hun hadde havnet der. På nytt hentet tilbake til Nederland.

1955_ombygg.png

1955. Etter en lang og myteomspunnet reise blir hun omsider solgt til Norge. Hun restaureres  tilbake til en seilskute. Denne gangen en brigg.

I dag seiler hun med hele sin rike historie i Oslofjorden. Ombord – et muntert mannskap og passasjerer. Skuta ligger i dag ved Rådhusbryggen. Kom gjerne på besøk.